Egalitatea de şanse - de la concept la realitate  POSDRU/149/6.3/G/129337
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeste in oameni

COMUNICAT PRESA


FUNDATIA SERVICIILOR SOCIALE BETHANY A DESFASURAT PRIMELE SEMINARII PENTRU PROMOVAREA PRINCIPIULUI EGALITATII DE SANSE SI GEN

in cadrul proiectului

„Egalitatea de șanse - de la concept la realitate”- POSDRU/149/6.3/G/129337


Fundația Serviciilor Sociale Bethany în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş a organizat primele doua seminarii, dintr-o serie de 8, care se adreseaza autoritatilor publice locale si partenerilor sociali.


Seminariile au avut loc in 19 martie la sala Castelului Nako din Sannicolau Mare si 30 martie la sala de Consiliu a Oraşului Făget.


Evenimentele s-au desfasurat in cadrul proiectului „Egalitatea de șanse - de la concept la realitate”- POSDRU/149/6.3/G/129337, proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni!


Scopul acestor seminarii este promovarea principiului egalitatii de sanse si de gen, a nondiscriminarii si gasirea atat de solutii care sa previna discriminarea in comunitatea locala, cat si de mijloace care sa vina in sprijinul femeilor. Agenda evenimentelor a cuprins: definirea conceptelor din domeniu, cadrul legal, prezentarea strategiei nationale si judetene in acest domeniu, egalitatea de sanse pe piata muncii, reconcilierea vieţii profesionale cu viaţa privată.


Urmatoarele seminarii care vor fi organizate in cadrul proiectului se vor desfasura in alte localitati din judetul Timis sau Regiunea Vest pana in luna iulie 2015. Temele discutate la aceste seminarii aduc in atentia participantilor influenta traditiilor si stereotipurilor in educatie, in concilierea vietii de familie cu viata profesionala, importanta echilibrului in ce priveste impartirea responsabilitatilor casnice si profesionale


Totodata, seminariile isi propun sa deschida drumul spre o corecta intelegere, dar si aplicare in realitatea sociala si pe piata muncii a conceptelor egalitatii de sanse si de gen si nu in ultimul rand, participantii sa propuna solutii pentru prevenirea discriminarii in comunitatea locala si mijloace de sprijin a femeilor.


Fundația Serviciilor Sociale Bethany

Calea Dorobanților, Nr. 4, Timișoara

Tel/Fax: 0256 499 431; 0356 401 984

Persoana de contact: Racotea Ramona

Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Timis

Strada Florimund de Mercy nr. 2

Tel/Fax: 0256 220 690

Persoana de contact: Tataru Sara