Egalitatea de şanse - de la concept la realitate  POSDRU/149/6.3/G/129337
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investeste in oameni

CURSURI GRATUITE  IN CADRUL PROIECTULUI

"Egalitatea de şanse - de la concept la realitate" - POSDRU 149/6.3/G/129337Fundația Serviciilor Sociale Bethany continua seria cursurilor gratuite de initiere in competente informatice si antreprenoriat, cat si a cursurilor de calificare/recalificare ca infirmiera, lucrator in comert sau lucrator in alimentatie publica.


Pe o piata a muncii in continua schimbare sansele de angajare sunt foarte mici fara un certificat de calificare obtinut in urma unui curs de formare.


Solicitarile pentru calificarea in meseria de infirmiera sunt in crestere avand in vedere noul val din luna ianuarie 2015 a posturilor deblocate in spitale. In cazul altor doua meserii: lucrator in comert si lucrator in alimentatie publica, din ce in ce mai multe femei din judet doresc sa obtina o diploma de calificare.


Actor activ pe piata sociala Fundatia Serviciilor Sociale Bethany raspunde promt nevoilor de formare in diferite ocupatii din piata muncii timisorene si se pregateste sa demareze cursuri de calificare/recalificare pentru noi grupe avand pregatite un numar de aproximativ 130 locuri.


Astfel, o noua grupa pentru 28 de persoane va incepe cursurile de calificare, nivel 2, in meseria infirmiera in februarie 2015. Cursul va avea o durata de cinci luni (240 ore teorie, 480 ore practica).


Alte 101 de femei sunt deja inscrise pentru a urma cursurile de lucrator in comert si lucrator in alimentatie publica ce se vor desfasura la Tomnatic si Faget incepand tot din luna februarie 2015. Aceste cursuri sunt de calificare nivel 1 si au o durata de 10 saptamani (120 de ore teorie și 240 de ore practică).


La finalul cursurilor se vor elibera Certificate de absolvire/Certificate de Calificare acreditate de MMFPSPV, MEN si eliberat la absolvire de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Aceste certificate sunt recunoscute si in starinatate.


Aceste cursuri se desfasoara in cadrul proiectului "Egalitatea de şanse - de la concept la realitate", POSDRU 149/6.3/G/129337, implementat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany in parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş si cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.3 – „Promovarea egalitații de șanse pe piața muncii”.Pentru informaţii suplimentare, va rugam contactati:


Fundația Serviciilor Sociale Bethany

Calea Dorobanților, Nr. 4, Timișoara

Tel/Fax: 0256 499 431; 0356 401 984

Persoana de contact: Racotea Ramona